Hvem skal tildeles ytringsfrihetsprisen for 2019?

Et sikkert tegn på at det snart er jul, er at det atter er åpent for å nominere kandidater til prisen til fremme av ytringsfriheten i psykisk helsevern. Utdelingen vil finne sted på det tradisjonsrike skuddårsseminaret i Drammen. I år er det bare å sette av datoen 6. mars og huke av tiden mellom 12:15 og 16:00 som opptatt, for da blir det tildeling av pris og spennende fagprogram.

Prisen til fremme av ytringsfriheten i psykisk helsevern kan deles ut til en person, institusjon eller organisasjon som har utmerket seg gjennom sitt arbeid med å aktualisere retten til den frie ytring samt betingelsene for dette i psykisk helsevern som system og den praksis som finner sted der. Prisvinneren bør også ha pekt på forslag til endringer som kan ivareta en grunnleggende respekt for mennesket, dets integritet og rett til ytring, medbestemmelse og deltakelse i behandlingssamarbeidet.

Begrunnede forslag på kandidater til prisen sendes til Anders Johan Wickstrøm Andersen på e-post innen 10. februar 2019.